şerbetli ama hafif bir tatlı .....
şerbetin suyu , muhallebinin hafifliği,kremşantinin tatlısı ve böğörtlen sosunun ekşisi:))))
tarifi bi ölçüyle yapmadım ama ölçü yazıcam :))
öncelikle 1 paket etimek borcama dizilir
1 su bardağı şeker teflonda karamelize edilir şeker hafiften kahve rengiye dönerken 2,5 su bardağı sıcak su şekere eklenir ve şerbet 1 taşım kaynadıktan sonra borcama dizdiğimiz etimeklerin üstüne güzelce kaşıkla dökülür, etimeklerin tamamı ıslatılır, etimekler şerbeti çekmeye dursun biz geçelim muhallebiye ,,
1 lt sütten 1 bardak ayırarak geri kalan kısmı tencereye dökelim ,
4 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta yarım bardak şeker 1 paket vanilya süte eklenir ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir,
piştikten sonra etimeklerin üstüne dökülür ,
ayırdığımız 1 bardak sütle 1 paket krem şantı hazırlanır ve soğuyan muhallebinin üstüne dökülür,,
tatlımız iyice soğuduktan sonrada üstüne ister hazır böğörtlen sosu ister kendi yaptığınız meyve soslarından döküp süsleyebilirsiniz , sosla aram yok dersenizde sade veya hindistan ceviziylede süslenir , zevkinize kalmış .
burda tek kat yaptım ,
doymayanlar dubleks altta :)))
afiyet bal şeker olsuuun :))))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder