20 Ocak 2012 Cuma

çin salatası veya çin pilavı :)

                   
                   2 bardak pirinç
                                                                                        sıvıyağ
                                                                                         Tuz
                                                                             1 demet taze soğan
                                                                      3-4 adet rendelenmiş havuç
                                                                              1 demet dereotu
                                                                          1 kutu mısır konservesi
                                                                             300gr.kornişon turşu
                                                                           Yarım demet maydanoz
                                                             istenirse baharat olarak pul biber ekleniyo
ayrıca isteğe bağlı  1 tavuk göğsü haşlayıp didikleniyo ,  tavuk sevmeyenler hiç koymasın

Pirinci normal pilav pişirir gibi sıvıyağ ile usulüne göre pişirdim .(Herkes pirincinin huyunu bilir , suyunu ayarlar , çok pişmiş olmayacak,diri kalacak )
Tüm malzemeler ince ince doğradım .Pilav ılık haldeyken malzemeleri katıp çok fazla ezmemeye dikkat ederek karıştırdım.Tamamen soğuyunca sevis kasesine aldım.
eşimin ve misafirlerimin severek yediği bi salata olmuş oldu :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder