5 adet patlıcan
1 kilo mantar veya büyük kavanoz mantar
domates suyu (ben yazdan hazırladığımız kavanozlardan kullandım , hazırlardada olur tabi hani cam şişelerde satılanlardan)
2-3 diş sarımsak
tuz ve pul biber,,
öncelikle patlıcanlar alacalı soyup küp küp doğrayalım çok minik olmıcak kızartma yapılcağı için çok ufalmayacak kadar olsun ,
patlıcanlar kızarırken domates sosu bi tencere alıp kaynatmaya başlıyoruz tuzu ve sarımsakları ister rende ister 2-3 parçaya bölüp domates sosuna atıyoruz , mantarlar kavanoz değilse hemen soyup domates sosa atıyoruz ve pişirmeye başlıyoruz fakat kavanoz ise 2-3 dk kaynattıktan sonra kızarttığımız patlıcanları yağından süzüp sosun içine atıyoruz , nazikçe karıştırarak pişmeye bırakıyoruz , mantarlar piştiğinde salatamız hazır oluyor :)))
soğumaya bırakıyoruz ve servis tabağına alıyoruz :))
afiyet olsuuuun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder