6 Ocak 2012 Cuma

fasulye kavurması veya bizim dediğimiz gibi kavruntu :)

normalde soğan ve sarımsak yemem heleki böle kocaman kocaman olanları hiç yemem , ama bu tarifte ne hikmetse herkesten önce ben atlıyorum , soğanlar bana çok leziz geliyo , :)

tarife gelince ;
bildiğiniz fasulye turşusunu 1 saat suda bekletiyoruzki azıcık tuzunu alalım diye , ama 1-2 yıkanıncada geçiyo tuzu , o sıradada 1 kiloya yakın soğanı uzun ince doğruyoruz ve sıvıyağda kavurmaya başlıyoruz  o arada    fasülyeleri sıkıp suyunu çıkartıyoruz , soğanlar hafif karamelize olunca 2-3 diş sarımsağı 2 ye bölüp atıyoruz tencereye ,sonra fasülyeleri ekleyip başlıyoruz kavurmaya , burdada damak zevkinize göre , isterseniz çok kavurup yumuşak bi lezzet ,istersenizde çok kavurmadan  diri bir lezzet ,   sonrasında tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakırsınız , karar sizin ,,, 15 dk dinlendikten sonra ılık hale geliyo kavruntumuz sevis tabağına alırken büyük büyük attığımız sarımsakları alıyoruz içindeki misafirlerimizi rahatsız etmesin koca koca sarımsaklar ,,,

bunun yanında birde mısır ekmeği olursa oooo yemede yanında yat dedikleri cinsten oluyo işte,,

en kısa sürede mısır ekmeği tarifinide yazıcam size , annemin tarifiyle :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder