6 Ocak 2012 Cuma

kuymak mı ?, muhlama mı? bilmem ki :)))

eveeet gel gelelim muhteşem lezzete :) ben muhlama eşim kuymak der , ama ikimizde severiz , zaten tadına bakıpta sevmeyen parmakla sayılacak kadar azdır ... :) laf aramızda bi tanesini de arkadaşlarımdan biri :) sevdiremedik ailecek ne yapalım :)

 bizizm oralarda kahvaltıda yenir amma velakin günün her öğününde yenecek kadar lezzetli otantik bi lezzettir...

tarifi içinse ;
nefis taze tereyağ
mısır unu , annemin bahçesinde yetiştirdiği mısırlardan yapılanı en güzeli :))  marketlerde satılanlardada olur ama onlar çok ince çekilmiş olduğundan biraz macun kıvamında oluyolar
ve özel koleti peyniri deriz biz kolet diyen var tel peynir diye var , püfü piştiğinde tel tel uzaması , he birde minci deriz ,tulum peyniri denilen peynir,,
vee sıcak su ,tuz

tereyağını eritiyoruz hafiften köpürmeye başladımı ,mısır ununu katıp karıştırıyoruz , burda zevkinize kalmış çok kavurmak yada az kavurmak  nasıl isterseniz ,,,

un kavrulunca kaynar suyu döküyoruz ama dikkat köpüreceği için yanmamak için yavaş ve dikkatli olmak lazım ,, tava sakinleşince peynirleride içine atıp 2 karıştırıp tuzuda ekleyip altını kısıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz takii yağı üstüne çıkana kadar ,,,

he birde bizde özellikle çok pşirilirki dibi tutsun diye , tavanın dibini kazımak kadar eğlenceli ve lezzetli bişeyide es geçmiyoruz :)) tavsiye edilir :)))

şimdiden afiyet olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder