hamuru ;
3 su b.un
2 kaşık tereyağı
yarım paket kabartma tozu
1 su b.pudra şekeri 2 tatlı k.tarçın
1 portakal kabuğu rendesi
Yarım çay b.buzlu su
iç malzemesi:
2 elma 1 su b.kuru üzüm
1 çay b.ceviz
1 çay b.toz şeker
ben bazen hazır karışık meyve şekerlemesi kullanıyorum , daha hızlı oluyo
ceviz ve tozşekerle karıştırıyorum azıcıkta tarçın ekliyorum extradan
un, kabartma tozu, tarçın ve pudra şekerini karıştırdım. Ortasını açtım oda sıcaklığındaki tereyağını ekledim hafifçe karıştırmaya başladım. sonra üzerine yarım çay bardağı buzlu su ekledim hamuru yoğurmaya devam ettim ,sonra hamuru dinlenmeye bıraktım ,
o arada elmaları soydum sonra incecik doğradım rendede olur ama doğrayınca tane tane ağıza geliyo , sonra elmaları tavada 2 çevirdim üzerine toz şeker ve üzümleri de ekleyerek kısık ateşte pişirdim., dediğim gibi daha meyveli olsun derseniz ben hazrı meyve şekerlemelri kullandım içine ceviz ,tarçin,şeker ekledim karıştırdım
dinlenen hamurumu merdane ile açıp tırtıklı 2 ayrı boy kalıpla hamurumu kestim. Büyük olanı muffın kalıbının altına koydum içine iç harçtan koydum küçük olan hamurlada kapak yaptım üzerini hafif bastırdım 170 derecede pişirdım , piştikten sonra ılınınca üzerine pudra şekeri döktüm ,
ve böle bişiy oldu :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder